12 september 2021
16:00

IF Brommapojkarna 3

Tuff borta match mot IFK Lidingö

Vi startar matchen stressat. Flera spelare har en dålig första touch och vi får då inte den tid vi behöver med bollen....och vi gör inte vårat jobb fullt ut. Lidingö pressar oss högt och spelar fysiskt och vi har klara problem med det.
I 7:e min är det en tilltrasslad situation i vårat straffområde och bollen dimper ner på Tures arm och domare väljer att blåsa straff. Kändes väldigt billig där och då.....Yusuf gör dock en kanonräddning när han slänger sig till höger men en Lidingöspelare är först framme och trycker returen i mål.
Vi fortsätter att ha det svårt att etablera ett spel. Vi gör inte som vi pratade om innan matchen att vårda och äga bollen utan vi har för bråttom framåt i plan för ofta. Från tränarhåll väljer vi att flytta upp Abbe som 10:a och John upp som forward när vi tar ut Stross och flyttar ner Edvin som balansspelar bredvid Ture. Det blir då lite bättre och vi kommer till fler och bättre anfall.
I 26:e spelas bollen från vänsterkanten till högerkanten där Yaman får bollen och trycker dit ett avslut men skottet går utanför. Några minuter senare lyfter Sebbe ett fint inlägg....återigen går bollen på bortre till Yaman som drar till men tyvärr utanför igen.
I 33:e jobbar Randow fint på högerkanten och längst ner längs förlängd mållinje lyfter han in bollen till John som avslutar på ett tillslag men bollen går i ribban.
Precis när man tror att vi snart kommer sätta dit kvitteringen så sticker Lidingö upp och vi är alldeles för passiva i försvarsarbetet och när vi inte får bort bollen så kommer de till avslut som touchar en av våra spelare och går in i Yusufs högra kryss. En riktig kalldusch....
I slutet på halvleken har Sebbe återigen en fint inlägg....denna gång till Adam som kommer högst men nicken går utanför.

I andra halvlek börjar vi bra. Hög intensitet och i 4:e minuten kommer Adam till skott men det går mitt på målvakten. Joel och David Starkerud gör ett fint jobb i mittförsvaret och får bra understöd av ytterbackarna Stross och Sebbe, så Lidingö kommer inte till några farliga chanser.
I 13:e är det Ture som skapar en yta för sig själv men skottet går över. Minuten senare spelar Adam fram John som helt fri chippar bollen över målvakten men han får upp en hand och lyckas få bollen till hörna. På den hörnan blir det lite kalabalik i straffområdet. Vi ropar på hands när en av deras spelare får bollen på handen men domaren blåser inte. Tack och lov slutar inte Ture att jobba, så när de ska rensa får han fram en fot och blockar skottet och bollen går in i mål. Turligt men inte orättvist....
Men 20 minuter kvar väljer vi att satsa ännu mer offensivt. Ut med David Starkerud för att gå ner på en trebackslinje och in med Adam på topp bredvid John. Vi jobbar för att komma till avslut men ingen av de blir riktigt farliga. Det blir mest några inlägg och några hörnor som inte resulterar.
Med 10 minuter kvar drar Abbe på sig ett gult kort.....men ytterligare 5 minuter senare kommer äntligen utdelningen. På en högerhörna slår Abbe in bollen fint och med fart kommer Ture och trycker upp bollen med en bredsida i krysset. Oerhört skön kändes den kvitteringen.
Sista minutrarna blir rafflande och både vi och Lidingö kunde ha petat in ett vinst mål men matchen slutar 2-2.

Vi summerar en svag första del av första halvlek som gör att vi hamnar i underläge. Dock starkt att komma tillbaka och kämpa till oss en poäng.
David gör det väldigt bra utefter sina förutsättningar och Joel jobbar kopiöst i andra halvlek där han i stort sett är felfri. Yaman jobbar bra på sin kant och Stross gör ett fint jobb som ytterback.

Vi tränar på som vanligt mån, ons och torsdag med förhoppning att sedan ta revansch på Boo nästa helg.